Tak o nas mówią!

Powstała Fundacja Uniwersytetu Opolskiego. W planach stypendia, granty i współpraca z biznesem

W czwartek (6 lipca) uroczyście powołano do życia Fundację Uniwersytetu Opolskiego. Ma ona wspierać opolską uczelnię, jej studentów i współpracę z otoczeniem biznesowym i samorządowym.

Fundacja Uniwersytetu Opolskiego wesprze rozwój studentów uczelni

W czwartek (06.07) w Studenckim Centrum Kultury miała miejsce oficjalna inauguracja organizacji non-profit opolskiej uczelni. Jej głównym celem jest wsparcie rozwoju uniwersytetu. Fundacja UO będzie działać w obszarach dydaktycznym, społecznym, informacyjnym i kulturalnym. Głównym zadaniem wolontariuszy oraz powołanego zarządu na czele z panią prezes dr Sabiną Wyrwich-Płotką, będzie zdobywanie funduszy, a także organizacja szkoleń oraz warsztatów, by pomóc studentom zdobyć praktyczne doświadczenie.

Uniwersytet Opolski ma swoją Fundację. „Jej celem jest szeroki rozwój uczelni”

Oficjalnie zainaugurowano działalność Fundacji Uniwersytetu Opolskiego. Jej podstawowym celem jest wpływ na rozwój uczelni, wspieranie wszystkich działalności oraz zbliżenie środowiska akademickiego z otoczeniem społeczno – gospodarczym.