Wizyta studentów w GTV BUS w Ozimku

We wtorek studenci Logistyki Uniwersytetu Opolskiego odwiedzili siedzibę firmy GTV BUS w Ozimku, co stanowiło cenną okazję do praktycznego zapoznania się z funkcjonowaniem przedsiębiorstwa specjalizującego się w transporcie międzynarodowym.

Podczas wizyty studenci mieli możliwość spotkania się z przedstawicielami różnych działów firmy, co pozwoliło im lepiej zrozumieć złożoność zarządzania logistyką w dużym przedsiębiorstwie transportowym. Uczestniczyli w inspirujących prelekcjach prowadzonych przez ekspertów GTV BUS, którzy dzielili się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami na temat wyzwań i innowacji w branży.

Wizyta rozpoczęła się od zapoznania studentów z profilem działalności przedsiębiorstwa oraz kluczowymi procesami realizowanymi na rzecz klientów. GTV BUS, istniejące na rynku od 1994 roku, specjalizuje się w transporcie międzynarodowym, oferując kompleksowe przewozy na terenie Niemiec, Niderlandów, Belgii, Rumunii oraz transfery między tymi państwami.

Studenci mieli unikalną szansę zajrzeć za kulisy codziennej pracy w GTV BUS, obserwując funkcjonowanie procesów operacyjnych i poznając, jak ważne jest dążenie do doskonałości w każdym aspekcie działalności firmy. To doświadczenie z pewnością stanowiło dla nich inspirację do dalszego rozwoju kariery w logistyce.

Przedstawiciele firmy zachęcali studentów do podjęcia współpracy z GTV BUS w zakresie realizacji praktyk, staży czy podjęcia pracy zawodowej. Dodatkowo, studenci zostali zaproszeni do udziału w badaniu funkcjonalności nowej aplikacji umożliwiającej sprzedaż elektroniczną biletów GTV BUS.

Wizyta ta była efektem podpisanej umowy o współpracy między GTV BUS a Uniwersytetem Opolskim. Tego typu inicjatywy są niezwykle cenne dla studentów, umożliwiając im konfrontację wiedzy teoretycznej z praktycznymi aspektami pracy w branży logistycznej.

Bardzo dziękujemy za umożliwienie wizyty oraz za przekazaną wiedzę. Wspólnie możemy więcej!