,

Wizyta w Radio Opole – Działania i Współprace

Pani dr Sabina Wyrwich – Płotka, Prezes Zarządu Fundacji UO, w Radio Opole

Ostatnio miała miejsce fascynująca wizyta pani dr Sabiny Wyrwich-Płotki, Prezes Zarządu Fundacji Uniwersytetu Opolskiego, w siedzibie Radia Opole. Spotkanie to było doskonałą okazją do przedstawienia szerokiej publiczności działań podejmowanych przez fundację oraz omówienia planowanych współprac.

W trakcie audycji Pani Prezes szczegółowo omówiła priorytety i cele, jakie stawia przed sobą Fundacja Uniwersytetu Opolskiego. Wśród najważniejszych działań znajdują się inicjowanie i wspieranie projektów naukowych, kulturalnych oraz edukacyjnych, które mają na celu rozwój społeczności akademickiej oraz lokalnej.

Pani dr Wyrwich-Płotka podkreśliła również rolę fundacji w budowaniu mostów między uczelnią a otoczeniem społecznym. Dzięki różnorodnym inicjatywom, takim jak warsztaty, konferencje czy wydarzenia kulturalne, Fundacja Uniwersytetu Opolskiego stawia sobie za zadanie propagowanie wartości akademickich i wspieranie integracji społeczności lokalnej.

W trakcie rozmowy z dziennikarzami Radia Opole, Prezes Fundacji podkreśliła także znaczenie współpracy z różnymi podmiotami z sektora publicznego i prywatnego. Partnerstwa te mają na celu tworzenie innowacyjnych projektów oraz umożliwianie studentom uczestnictwa w praktykach zawodowych, co przyczynia się do zwiększenia atrakcyjności kształcenia na Uniwersytecie Opolskim.

Warto dodać, że cała rozmowa została udostępniona w formie audycji, dostępnej online – kliknij w LINK. Zachęcamy do wysłuchania, aby dowiedzieć się więcej o zaangażowaniu Fundacji Uniwersytetu Opolskiego w rozwój edukacji i kultury, a także o fascynujących współpracach, które kształtują oblicze instytucji na przestrzeni ostatnich lat. To doskonała okazja do zanurzenia się w świat działań fundacji i zrozumienia, jakie korzyści niosą dla społeczności lokalnej i szeroko pojętego środowiska akademickiego.