Wspólne patrzenie w przyszłość: Fielmann razem z Fundacją UO

Paweł Ostrowski, Dyrektor Regionalny Fielmann oraz dr Sabina Wyriwch-Płotka, Prezes Zarządu Fundacji UO

Fielmann, znany nie tylko jako lider rynku optycznego, lecz także jako partner społeczny, zapisuje kolejny rozdział w historii współpracy z Uniwersytetem Opolskim. Ta renomowana firma optyczna podpisała dziś umowę darowizny z Fundacją Uniwersytetu Opolskiego, otwierając nowe możliwości dla edukacyjnych i innowacyjnych projektów na naszej uczelni. Czym zaskoczy nas to nowe partnerstwo?

Cieszymy się ogromnie z donacji, która otwiera nowy rozdział w historii współpracy między Fundacją Uniwersytetu Opolskiego a renomowaną firmą optyczną Fielmann. Ta szczególna umowa darowizny jest kontynuacją wieloletniego zaangażowania Fielmanna w rozwój Uniwersytetu Opolskiego.

Paweł Ostrowski, Dyrektor regionalny Fielmann oraz dr Sabina Wyrwich-Płotka, Prezes Zarządu Fundacji UO

Fielmann, znany nie tylko jako lider rynku optycznego, ale także jako partner społeczny, wielokrotnie wspierał naszą Uczelnię. Ich wsparcie obejmowało szeroki zakres działań, od Igrzysk Optycznych, przez Strefę OPT po czynne członkostwo w Forum Biznesu Uniwersytetu Opolskiego. Teraz, poprzez nową umowę darowizny, Fielmann nadal okazuje zaangażowanie w kształtowanie przyszłości Uniwersytetu Opolskiego.

Prezes Zarządu Fundacji Uniwersytetu Opolskiego, dr Sabina Wyrwich-Płotka, podkreśla wagę tej współpracy: „Jesteśmy zaszczyceni kontynuacją partnerstwa z Fielmannem. Ich wkład w rozwój naszej uczelni jest nieoceniony, a darowizna otwiera nowe możliwości dla rozwoju edukacyjnego i innowacyjnego projektowania przyszłości.”

Firma Fielmann, będąc świadomym partnerem społecznym, wyraża w ten sposób swoje zobowiązanie do wspierania działań na rzecz edukacji i biznesu.

Dzięki tej umowie, Fundacja Uniwersytetu Opolskiego zyskuje nowe możliwości realizacji ambitnych projektów, a Fielmann potwierdza swoje zaangażowanie w budowanie silnej i nowoczesnej społeczności akademickiej.

Bądźcie z nami na bieżąco, ponieważ wspólnie tworzymy nowe perspektywy edukacyjne na Uniwersytecie Opolskim!